Оцвети Старинен Пловдив - порти и врати

Национален институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) ще вземе участие в честванията на Празници на Стария град 2020 под мотото „Отново заедно“. 

Съвместно с домакина - Общински институт „Старинен Пловдив“ ще сътворят две страхотни събития: творилниците: „Оцвети Старинен Пловдив: мозайки” и „Оцвети Старинен Пловдив: порти и врати“. 

Детската работилница „Оцвети Старинен Пловдив: мозайки“ ще се проведе в пространството пред Малката Базилика на Пловдив на 15.09.2020г. /вторник/ от 13 : 00 – 17: 00 часа. 

„Оцвети Старинен Пловдив: порти и врати” ще се проведе в двора на къща Клианти, Старинен Пловдив на 19.09.2020г. /събота/ от 11 : 00 – 15: 00 часа. 

Творилниците са насочени към най-малките жители и гости на града. 

Арт инсталация от мозайки на Филипопол както порти/врати част от емблематични сгради от Старинен Пловдив, ще очакват децата, които ще ги оцветят и превърнат в приказно-уникалена творба. Всяка една творба ще бъде фотодокументирана с малките участници, за които са предвидени награди. Като специален комплимент, на 19 Септември /събота/ от 15:00 ще се осъществи опознавателен тур из Старинен Пловдив!

НИНКН Ви очаква, за да отбележим заедно честванията на Празниците на Стария град 2020 под мотото „Отново заедно“.

С благодарност към Общински институт „Старинен Пловдив“ 

https://www.facebook.com/plovdivoldtown

 

Линк на събитието: 

https://www.facebook.com/events/751787338723282

 

Линк на съорганизатора: 

https://www.facebook.com/plovdivoldtown

Търсене